Gyermek ellátás

A gyermekek segédeszközökkel való ellátása különösen felelősségteljes, kiemelt figyelmet igénylő feladat. Ismerni kell hozzá a gyermek általános egészségi állapotát, melyről elsősorban a pontos diagnózisokon, orvosi dokumentációkon keresztül informálódunk. Alaposan meg kell ismerni a gyermek lakókörnyezetét, és életének egyéb színtereit is (pl. óvoda, iskola, fejlesztő vagy terápiás központ stb.).

 

Fontos tudni, hogy milyen segédeszközöket használt már a gyermek, ezekről milyenek a tapasztalatok, hogyan alakul a meglévő segédeszközök kihordási ideje, és mi az aktuális probléma, ill. a fejlődés mely szakaszában tart a gyermek. Ezen kérdéseket elsősorban a szülővel beszéljük át, de szükség szerint a gyermek orvosi ellátásában, ill. fejlesztésében résztvevő szakembereket is felkeressük. 

 

Abban az esetben, ha a gyermek friss diagnózissal rendelkezik, és a fejlesztő tevékenység még nem kezdődött el, különösen fontos, hogy az alkalmazni kívánt segédeszközök megválasztása hosszú távra, előre megtervezett módon történjen. Ha mindezekre a kérdésekre nem fordítunk kellő figyelmet, akkor nagyon megnehezíthetjük, sőt, akár évekre korlátozhatjuk is egy gyermek megfelelő gyógyászati segédeszközökkel való ellátását.

 

Gyógyászati segédeszköz használatának szükségességét általában a gyermeket kezelő szakorvos veti fel először. Mivel a NEAK hivatalos támogatotti listáján több ezer segédeszköz szerepel, ezért az orvosok természetesen elsősorban ezekkel az eszközökkel igyekeznek ellátni a pácienseiket. A NEAK hivatalos támogatotti listája nyilvános, mindenki számára elérhető. Érdemes tanulmányozni, mert minden információt tartalmaz a segédeszközökről (a felírás szabályaitól a forgalmazási adatokig), így akár a szülők is rátalálhatnak olyan segédeszközre, melyet hasznosnak találnak gyermekük számára.

 

A szakorvoson kívül gyakran a fejlesztésben résztvevő szakemberek is javasolnak a gyermek számára megfelelő gyógyászati segédeszközt. A fejlesztő tevékenységek során olyan speciális  eszközökkel is találkoznak a gyerekek, amelyek a NEAK támogatotti listáján nem szerepelnek. Ezek közül jó néhány azonban NEAK egyedi ártámogatással mégis elérhetővé válhat a családok számára, és ezt a lehetőséget érdemes is kihasználni, ha egy otthoni körülmények között is jól alkalmazható segédeszközről van szó.

 

A legtöbb információt összességében mégis az internet segítségével érhetjük el. Használjuk az internetes keresőoldalakat, a cégek, vállalatok weboldalait, és természetesen a facebook  oldalakat is. A közösségi portálon egyre több csoport szerveződik, melyekhez azok a szülők csatlakozhatnak, akik a csoport leírásában meghatározott problémákkal küzdenek. Rengeteg tapasztalatot, ötletet, javaslatot kaphatunk ezekben a kisközösségekben, de emellett alakulnak igaz barátságok is, és amikor arra van szükség, hihetetlen erővel képesek a csoportok tagjai lelkileg is támogatni egymást.
 

Ha már körvonalazódott, hogy a gyermeknek milyen gyógyászati segédeszközökre van szüksége, akkor a következő lépés az eszközök kipróbálása. Ez történhet a szakorvos közreműködésével (pl. ha az ellátóhely rendelkezik próbaeszközökkel), vagy az intézményben, fejlesztő- vagy terápiás központban, ahová a gyermek jár, illetve megbízható segédeszköz forgalmazó által. Leginkább ez utóbbi lehetőséget ajánlom minden család számára.

 

A Vidett Reha Solutions egy márkafüggetlen segédeszköz forgalmazó, közvetítő vállalkozás, mely Magyarország egész területén biztosítja a segédeszközök kipróbálásának lehetőségét, igény szerint a gyermek lakóhelyén, intézményben, vagy a szakorvosi rendelésen is. 

 

A próba elengedhetetlenül fontos, mielőtt a szakorvos segédeszközt ír fel. Ez elsősorban a hallókészülékes ellátás és a mozgásrehabilitációs ellátás szakterületeire érvényes. Az egyedi méretvétel alapján készült segédeszközöknél a sorrend fordítva van, ott először a szakorvos felírja a megfelelő eszközt, majd a szakember a méretvételt követően szükség szerint egy vagy több alkalommal is próbáltatja a készülő segédeszközt a gyermekkel. Az elkészült eszköz csak akkor adható át, ha az tökéletesen működik, a beállítások megfelelőek, és a helyes használat betanítása is megtörtént.

 

Vállalkozásunk, a Vidett Reha Solutions olyan stabil, megbízható több céggel együttműködő vállalkozás, melynek partnerkapcsolatai több mint tíz év tapasztalatának letisztult eredménye. Partnereinkkel közösen meghatározott irányelvek és az ellátásokra vonatkozó szigorú szabályrendszer szerint dolgozunk együtt.
 

A partnercégekkel való együttműködés ügyfeleink számára kettős kontrollt biztosít, mivel kapcsolatban állunk az ügyféllel és az ellátásban résztvevő cégekkel is. Így két irányból értesülünk az ellátás menetéről, mely tovább fokozza és biztosítja a hozzánk forduló ügyfelek gördülékeny és tökéletes ellátását.

 

Partnercégeink munkájáért felelősséget és garanciát vállalunk. Várjuk minden kedves régi és új ügyfelünk megkeresését
 

  • hallókészülék-ellátás
  • egyedi méretvétel alapján készített ortézis-ellátás
  • méretsorozatos gyógyászati segédeszköz-ellátás

Tanácsadás és konzultáció

E-mail

gyseellatas@gmail.com

Telefon

+ 36 20 383 8359